Dé interieurtrends van 2021

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 18:53

Wat zijn nou dé interieurtrends van 2021? Een ding is zeker: wonen en thuis zijn is nog nooit zo belangrijk geweest. Het is niet meer alleen ons thuis, maar ook het kantoor, klaslokaal, sportschool en restaurant in één. Een fijne plek om je heen creëren is dan dus wel zo fijn. Gelukkig staan rust en warmte centraal in de huidige interieurtrends. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, lees je gezellig mee?

Aardetinten

We kunnen niet meer om deze interieurtrend heen, aardetinten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Met deze tinten haal je meteen warmte en een fijne sfeer in huis. Een ander voordeel is dat het goed te combineren is met allerlei verschillende kleuren, zo maak je het altijd helemaal eigen! Maar wat valt er nou allemaal onder een aardetint? Eigenlijk zijn dit warme kleuren die komen uit de natuur. Je kunt denken aan zand, beige, taupe, bruin etc. Maar ook terracotta is een aardetint! Combineer deze kleuren met groen en je hebt een mooi natuurlijk pallet. Wil je het toch liever wat kleurrijker? Ga dan voor de combi met zachtroze en maak het wat frisser.

Zachte en aaibare materialen

In de Coronatijd hechten we uiteraard veel waarde aan een fijne thuissfeer. Ronde vormen en zachte stoffen zoals linnen en wol zijn dus een onmisbare interieurtrend. Velvet is en blijft uiteraard een heerlijk aaibare stof die veel wordt gekozen in het interieur, maar inmiddels is er ook steeds meer animo voor bouclé! Bou-wat?! Je kunt de stof herkennen aan de losse lusjes en hobbeltjes in de stof. Bouclé betekent dan ook ‘lus’ in het frans. Kies een leuk fauteuiltje, poefje of kussens in het bouclé en geef een speelse en warme draai aan je interieur!

Donkerblauw

Donkerblauw is een interieurtrend die je weer veel meer gaat zien. Het is de perfecte kleur die rust en kalmte uitstraalt maar ook een luxe uitstraling kan hebben. Donkerblauw is niet alleen populair voor op de muren, maar ook op meubels! Ga bijvoorbeeld voor een diepblauwe velvet bank en je bent helemaal van nu. Vind je een muur of bank toch té heftig? Donkerblauw kan ook supermooi zijn als vloerkleed of verwerk het subtiel in je accessoires.

Ronde vormen

Het ronde bijzettafeltje kennen we natuurlijk al even, maar de ronde en organische vormen worden nu ook steeds meer doorgetrokken naar andere meubels, en i love it! Je ziet nu steeds vaker de ronde vormen voorbijkomen in fauteuils of hele bankstellen. Met ronde vormen doorbreek je rechte lijnen. Over het algemeen zijn veel huizen vrij recht en/of hoekig, door deze interieurtrend toe te voegen aan je interieur zorg je voor een zacht en luchtiger effect. Je haalt letterlijk de scherpe hoeken weg. Wil je dit op een simpele manier doen? Alleen al het gebruiken van ronde salontafels en ronde hanglampen boven de eettafel doen wonderen!

Japandi

Een van dé interieurtrends van 2021 is Japandi. Nog niet eerder van gehoord? De naam zegt het eigenlijk al, het is een mix van de Scandinavische en Japanse stijl. Ze lijken op het eerste gezicht misschien heel verschillend, maar stiekem zijn er best wel veel overeenkomsten. Bij beide staat ‘zen’ wonen centraal. De Scandinavische stijl kenmerkt zich voornamelijk door licht hout, een minimalistisch design en zachte materialen. Maar ook de Japanse elementen zijn steeds meer in opkomst. Denk bijvoorbeeld aan prachtige vogelfiguren op behang, zwarte minimalistische accessoires of de leuke lampion lampjes.

 

En? Gaat jouw interieur helemaal mee met de interieurtrends van nu? Of ben je er eigenlijk niet zo mee bezig? Een ding is wel duidelijk: een fijn thuis creëren is een interieurtrend waar iedereen op het moment mee bezig is! Begint het te kriebelen om bij je thuis aan de slag te gaan? Ik help je uiteraard graag mee!

Lieve groet, Amy


Reactie plaatsen

Reacties

Pauline Albrecht
9 maanden geleden

Wij twijfelen aan groen of donkerblauw op muur en grote houten kast, help!